Dial m for murder

Jag skulle vilja beskriva Dial m for murder som ett tvåmannaband med en elektronisk trummis. Det är nämligen David och Andy som är Dial m sen ett halvår tillbaka.


Själv beskriver killarna sin musik som passionerad och taktinspirerad. Inspirationen kommer från känslor, beroende på hur de mår och låtarna skrivs oftast om nätterna eller på fyllan. Men hur går det till när låtarna görs? Båda två skriver text och musik. Andy berättar att han brukar spela in melodier på mobiltelefonen. David brukar däremot leka med trummaskinen och dricka öl. Sist tar man an sången. För David brukar en låt bli klar från början till slut på sju timmar.


Andy är en smal kille med kort hår och tajta stuprörsjeans, skjorta, från Norrland. David är från andra sidan Sverige; Halmstad. Ändå lyckades de träffa varandra förra sommaren. Då började de prata om att de skulle ha ett band ihop, men snacket blev inte verklighet förrän i december samma år.


När vi frågar killarna varför de låter som de låter, svarar de att det blir bara som det blir. De ville inte försöka likna någon annan. De ville inte bli stämplade. En trummis vill de heller inte ha; de tar för mycket plats. Dessutom är de inte i behov av ljudet från riktiga trummor.


En av musicstreams höjdpunkts-frågor är nog den där frågan om hur det är med sex, drugs and rock n roll i banden. Det är inte alla som har velat svara särskiljt ingående, men Andy och Daniel svarar direkt. De anser dock att de är töntiga, skojar lite om att de har riktigt många tjejer efter sig. Drogerna är cigaretterna. När killarna nu har blivit lite uppvärmda ville vi såklart fråga om vilken raggningsreplik de anser sig vara bäst. David och Andy skrattar och blir helt plötsligt ganska perversa, men Andy tar sig i kragen och berättar att han har flickvän. Svaret blev "att vara trevliga".


Med mottot "nästa Jc-bandet!" ser framtiden för Dial m ganska bra ut. Dagen efter intervjun skulle de iväg på en festival i Norge. Snart ska de även släppa en singel och ut på turné i Tyskland. Antagligen ska det också bli en skiva, den får ni kolla efter!


Dial m for murder hade aldrig stått på svensk scen innan de uppträdde på Rotundan i Halmstad, vilket var någon timma efter intervjun. När Davids mobil ringer går han iväg för att ta samtalet och Andy får svara på hur stora de vill bli. Sverige eller världen? För honom spelar det ingen roll, men på grund av de tidigare frågorna inser vi att bandet är större utomlands än i Sverige, trots att det är ett svenskt band (dock bosatta i Oslo). Bandet ligger nämligen på ett tyskt skivbolag som hjälper till att fixa spelningar.


Bandet fick tyvärr ganska bråttom när David kom tillbaka efter telefonsamtalet. Men de fick snabbt delta i vår blogglek och göra ett självporträtt. Fast de valde att måla varandra.




Blogglek


Britney Spears?

"White trask, osmaklig"


Jim m?

"Paris, hår!"


Håkan Hellström?

"Göteborg" "Sjömanskostym"


The Beatles?

"Stiliga." "Gillar dom"


Morrisey?

"Smiths, ångest, england. Manchester"


Per Gessle?

"Halmstad"


Paris Hilton?

"Lång, ful"


Efter bloggleken var killarna tvungna att sticka iväg för att byta om; de skulle ju vara fina på deras första spelning i Sverige. En timma senare var det dags. Då antog dem Rotundans scen. Jag vet inte hur man riktigt ska beskriva Dial m's musik. Kanske kan man beskriva den med rytm och takt, för det är vad den är. Musiken är ju som tidigare nämnt inspirerad av takter, och därmed är det vad den är uppbyggd på. Jag gillar att de bara är två, för i många fall kan uppmärksamheten riktas allt för mycket mot sångaren som för det mesta också brukar vara gitarristen. Nu är det ju som så att David både sjunger och spelar gitarr, men även om budskapet ur texten går fram tar han inte all uppmärksamhet. Dial m for murder är ett stilrent tvåmannaband helt enkelt.
                                               


Kommentarer
Postat av: rebecka

åh, han till höger med blå skjorta(?)snyggg!

haha du får interjuva mig när jag blir känd! :)

2008-08-17 @ 21:31:59
URL: http://understimulerad.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0