I shake through the wreckage for signs of life

KEANE.  Mitt glas med cola är tomt, men jag orkar inte gå upp i köket för att hämta mer. Jag sitter hellre här, med min scandisk-mp3 kopplad till min Sonystereo på volym 16(?) och lyssnar på brittbandet Keane's nya album Perfect Symmetry.
Det är ungefär två år sedan de släppte sitt senaste album (Under the Iron sea) och har sen deras start år 2000 kallas för pianopop. Men nu är de tillbaka, fortfarande med piano, men också för första gången med gitarrer. Även om bandet har lagt till några gitarrer stör det inte de andra instrumenten. Trummorna och pianot är fortfarande lika tydliga, gitarren eller gitarrerna hörs knappt, inte mer än som ett rytmiskt instrument och hjälpmedel. Lite då och då kan man höra lite mer synth än piano. Tom Chaplin (sångare) har börjat låta lite som Brandon Flowers (The Killers) på vissa ställen men håller samtidigt sitt eget sting. Keane är fortfarande Keane, ett kanske lite mer utvecklat Keane. Texterna är underbara och musiken är så där lugnande, avslappnande som bara deras musik kan vara.


För att läsa textera, klicka här

Malin

Skivsigneringar

Nu börjas det dra igång med bra skivsigneringar igen! Som vi tidigare har nämnt kommer Kent alldeles snart släppa sin box! Den här kommer de självklart signera!
Var? Bengans, Göteborg
Tid: 18:00
När: 6 november

En skivsignering och spelning kommer även med Timo Räisänen, även denna på Bengans.
Han släpper nämligen sitt nya album "...And then there was Timo" 26 november och samma dag äger skivsigneringen rum. 5 november släpps den nya singeln som kommer att heta "About you now".
I vilket fall som helst - Timo Räisänen skivsignering och spelning 26 november, Bengans (gbg), 17:30


Malin

I started someting and now im not too sure.



Alla vi smiths fans vet att bandet splittrades 1987 och efter kommentarer ifrån morrissey som "jag äter hellre mina testikler än återförenar the smiths, och jag är ändå vegetarian" så läste vi i GP idag att det kanske blir en återförening, så det är bara till och hålla tummarna på att Morrissey och Johnny Marr lyckas sluta fred.
vi är överlyckliga och förväntansfulla, är ni det?

" Efter år av bråk och rättegångar går det nu rykten om att en återförening av The Smiths kan vara aktuell till nästa års upplaga av festivalen Coachella i Kalifornien"

räkna med att jag är där!
/Dayna

Tips!



Dagens Låt; Foolish Boy
för er som gillar lugna indiedängor med en sångröst to die for kolla upp stockholmarn Folkes;
Foolish Boy som ni hittar på http://www.myspace.com/folkemusic




Dagens Band: Yokoko.
Med Sev's ljuvliga tjej toner och Sam's snabba hoppningar ifrån tenor till falsett lagda på svängiga up tempo trummor som stödjer lena gitarr, keyboard och bas melodier har gjort Yokoko till dagens band.
Lite belle and sebastian lindrat in i musiken, men det är ju bara the iceing on the cake om man säger det så.

Bandet finns på; http://www.myspace.com/yokoko





Dagens musikvideo; Yacht - Healty student.
Gjord av Matt Chambers

Electro grunge bandet Yachts musik video till låten Healthy student fick bli dagens musikvideo
därför att den är fick våran uppmärksamhet så fort vi hittade den, finns inte så mycket mer och tillägga.
den är helt enkelt bra!

Du hittar yacht på http://www.myspace.com/yacht

in my mind i'm drowning butterflies, broken dreams and alibis; that's fine.

Tv on the radio har nyligen släppt sin nya platta, Dear science. Så fort jag hörde låten Shout Me Out var jag såld.
Det härliga med Tv on the radio är att dom blandar olika genrer, därför blir inte skivan enformig, som många skivor blir efter ett tag. Allt ifrån obehärskade rapnummer och bowie tributs till lånen från tidig postpunk.
Det finns helt klart  festliga dans guldkorn på plattan, tröttnar du på och dansa finns det även makalösa ballader och lyssna på.



Till sverige

Hej! Jag tänkte bara berätta att den första november kommer Keane till Sverige, de kommer att spela på Annexet i Stockholm. Något som också kom som en glädjechock igår var att Depeche Mode redan är bokade till Arvikafestivalen 2009! Biljetter släpps på måndag 13 oktober.

Ha en bra dag
Malin


RSS 2.0