ARDENNER-LARS + hästpojken =
Pop-lars lägger ner hästpojken för gott :(

"Göteborg, söndagen den 27:e april
Det surrar till i mobilen. Jag lägger ner min taco. Torkar av mina kladdiga händer och tar upp telefonen. - Nytt meddelande från Lars.

Meddelandet
är fortsättningen på en sms-konversation som pågått under
söndagförmiddagen. Jag blir egentligen inte förvånad över det jag
läser, men får ändå en klump i halsen och känner mig lite yr...

Lars ber mig att nämna här på bloggen att han lämnar bandet för gott. Anledningen: personliga och familjära skäl.

- Ta väl hand om dig nu. Vi kommer att sakna dig, kompis!"
(från http://www.hastpojken.com)

image40

She was heaven when i met her, but she was hell when i came asking for more.




Fantastisk romanspop, fyfan vad vi gillar honom.
Tidningarna hyllar honom, vi hyllar honom. Vilken man den dära Joel alme.

ponnygossarna

Hästen fick sitta inne


På fredags eftermiddagen tog jag och min vän pendeln in mot göteborg, där vi först skulle äta lite och sedan ge oss av till Härlanda fängelse.
Efter maten och färden med spårvagnen så nådde vi fängelset, där vi möttes vi av ett gäng poppare som satt förväntansfulla utanför. Detta var också en av de få spelningar där Hästpojken spelat utan åldergräns, vilket lockade en betydligt yngre publik.

Runt 19.30 var det insläpp och väl inne fick vi vänta ett nästan en timma till. Men sen brakade det igång.
Martin och Adam inledde med "Utan Personlig Insats",(som ni kan se här nedan).

Kalaset drog igång ordentligt när "Cancerkropp" började och publiken blev helt vild. Spelning var kort, ungefär en halvtimme, men väldigt intensiv. Martin kändes piggare än vanligt och hoppade runt som en galningen på scen, vilket också sända ut energi till publiken som hoppade runt lika vilt. Publiken fick också smakprov på en ny låt, som förhoppningsvis kommer med på nya plattan, som är tänkt att spelas in sommar. Jag gillade den och det verkade som resten av publiken gjorde detsamma.

Avslutningsvis så spelades "Caligula", där allsången var på topp. Saknade var däremot Poplars och Joel Alme, som var borta eftersom att Lars är pappaledig och Joel precis släppt sin soloplatta. Men det var ett jävla drag, även om dessa två saknades.
Efter spelningen så såldes merchandise och alla popflickor fick komma och krama sin favorithäst Martin, vilket han såg ut att tycka om. Jag köpte en tygväska och rymmde sedan ifrån fängelset för att fika med mina vänner.

Tack Hästpojken för en trevlig kväll!

/Jesper




Broder daniel + Way out west = sant

image39

Att BD kommer till way out west är det mest fantastiska som har hänt svenska scenerna på länge. Det kommer bli så vackert och så underbart. En hyllnings spelning och deras allra sista spelning. Arvika, hultsfred, siesta, roskilde släng er i väggen , göteborg är sommarens bästa scen. Är ni lika överlyckliga som vi på musicstream?

musicstream

Hej hej hallå läsare!

Vi tänkte att vi skulle infomera er lite om vad som kommer hända här i bloggen.
Vi har gjort våran första videointervju som kommer upp så fort vi har redigerat den. En frilansare kommer och befinna sig på Hästpojken på fredag. Vi på musicstream kommer och befinna oss på Wild west den 1 maj och på we are underground den 2 maj. Universal poplab ska vi också gå på i maj. En del intervjuer kommer och göras snart med. Tävlingar om skivor kommer och göras med. och vi tänkte att ni läsare kan vara med och delta i frågan om vad ni vill att vi ska göra, band ni vill ska intervjuas här i bloggen, så har ni några tips skriv det här.

Ha det godis! / musicstream.


rösta berndt!

image37

Grabbarna och tjejen vill komma till Arvika festivalen, hjälp dom kära läsare. Information finns på www.myspace.com/lyran4ever

We are underground

        image36

Kristian som DJ känns lite läskigt men My darling you! får nog liv i era popsugna hjärtan.

The Sound Of Arrows

image35

The sound of arrows är ett band ifrån stockholmsområdet och består av Oskar Gullstrand & Stefan Storm.
Så fort Musicstream råkade klicka in på killarnas myspace och låten "Danger" kom igång, då kände vi att det här bandet är extraordinärt och drömskt på ett enkelt sätt, låtarna är sköra men väldigt snygga. Mysig elektronisk solpop med ljuvliga stämmor helt enkelt. Bästa låten är utan tvekan danger.

Killarna finns på ;http://www.myspace.com/thesoundofarrows 
och på: http://thesoundofarrows.blogspot.com

Kräftskivefestivalen

Musicstream kommer befinna sig på den härliga Kräftskivefestivalen som kommer och äga rum i Rådanefors i Dalsland den 15-16 augusti. En festival som anordnas av Göteborgsbandet Kapten Hurricane. En festival med en stor variation av popgenren. Musicstream kommer vara där som press och fotografer.

Uppträdanden av: Palpitation, Tunaspark, Bonnie and Clyde, Racingpaperplanes, Samtidigt som, Ib Hansen & The Angels, Neuchatel, Shiloh, Jimmy Lingon, Spring Johnny!, Teater Biceps Orkester och Rivaliserande stenar.

Be there or be square!

image34
(Arrangörerna)

Vi dansade med Håkan!

Utanför portarna till Scandinavium fann man popsnören sittandes på liggunderlag och sovsäckar. Man kunde inte undgå tanken att dem hade spenderat natten där i väntan på att få stå längst fram. Några kompisar satt längst fram vid en av portarna, och "bitchig" som man är, går man förbi alla och sätter sig vid dem. När tiden börjar närma sig börjar vi alla sjunga, låtar som "Känn ingen sorg för mig Göteborg" och "Nu kan du få mig så lätt" förekommer. När vakterna väl börjar ställa sig på plats och öppnar dörrarna rusar alla in, ivriga och målmedvetna. Man måste stå längst fram.


Håkan gjorde en snygg inledning när han körde igång med Tro och tvivel. Därefter körde han igång med "Ramlar" som fick hela publiken att hoppa runt. Det är svårt att avgöra vilken låt han gjorde bäst, eftersom publiken berördes och sjöng ut vartenda ord under hela konserten. Musicstream har varit kritiska mot Håkans nya album, men han gjorde otroligt bra ifrån sig även när han sjöng de nya låtarna. Förväntningarna hade sänkts eftersom man inte kan se Håkan spela på en inomhusarena; En sommar i Göteborg är inte sommar utan Håkan Hellström. Håkan gjorde sin längsta och ett av sina absolut bästa framträdanden hittills.


Under skivsigneringen för ett par veckor sedan, i det samband som "För sent för edelweiss" släpptes, bad Håkan oss att önska låtar. I september förra året blev jag besviken för att han inte körde låtar som "En vän med en bil" och "Nu kan du få mig så lätt", så mina önskemål var självklara. Håkan lärde sig av sitt misstag (att inte sjunga dessa låtar i september) och valde att låta den 6000 personer stora publiken få höra. Innan Håkan ens började sjunga "Nu kan du få mig så lätt", börjar publiken sjunga just de där orden tillbaka till honom med pekfingrarna riktade mot honom.

En annan låt Håkan brukar sjunga är "Minnen av aprilhimlen", som han nu denna gång tillägnade Anders Göthberg. Publiken berördes extra mycket av att den var nedtonad.



Det speciella med Håkans framträdanden är att han har en slags relation till publiken som många band och artister inte har. För det första har han stor scennärvaro och bjuder på sig själv när han hoppar runt på scen och berättar om honom själv som liten. Men det som gör Håkans framträdanden speciella är att han aldrig ser ner på sin publik på det sättet som att påstå att han är någon slags överklassare och publiken bara är hans avgudare. Håkan visar alltid att han är tacksam, och det visar publiken tillbaka. 


Håkan avslutade som vanligt med "Vi två, 17 år", ett avslut som alltid är lika magiskt.


- Aftonbladet kallar honom Kung, jag kallar honom Gud.


image33


läs mer om upplevelsen (där finns också låtlistan):
http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=286&a=414035
http://www.aftonbladet.se/nojesliv/musik/live/article2245065.ab


Dial M For Murder

image32

Musicstream tänkte tipsa om ett svenskt band som består av två killar som blandar indie och electro stilarna. Det svänger på  ordentligt när  Dial M For Murder pumpar på sina elektroniska/indie beats.  Musicstreams personliga favorit låt med Dial M For Murder måste vi säga är "You cant have me" en rak och fin låt, med härliga stämmor som många av bandets låtar. Du hittar bandet på http://www.myspace.com/mformurderband 

För sent för edelweiss

Man kan ju fråga sig varför Musicstream inte har recenserat Håkans "För sent för edelweiss". Är det att vi inte har haft tid? Är det att vi inte har lyssnat igenom skivan?

Svaret är självklart; vi gillar det inte!

Hur kan vi säga att vi inte tycker om det nya soundet då? Han som har fått så bra recensioner!


Håkan har utvecklats mycket, det visar han klart och tydligt på nya skivan. Hans röst har förändrats till det bättre, texterna är på något sätt mognare och instrumentalt är allting bättre. För allting har utvecklats. Men var det inte Håkans charm när han stod och skrek ut "Känn ingen sorg för mig Göteborg" med sin halvt barnsliga och dåliga sångröst? På den tiden pratade man om Håkan som "den där göteborgaren i sjömanskostym som inte kan sjunga." Jag påstår inte att Håkans texter var omogna när jag säger att hans nyare texter är nyare, men det var lättare att beröras av hans gamla. Texterna, sjömanskostymen och rösten blev Håkans charm. Det var Håkan. Det är Håkan. Håkan har tyvärr lämnat sjömanskostymsgenren bakom sig, genom att lämna sjömanskostymen på Hardrock café i Göteborg. Musikaliskt är "För sent för edelweiss" en mycket bra skiva, men vi saknar gamla Håkan. Vi saknar sjömanskostymen!



Musicstream.

Ni kan påverka.

Nu kan ni påverka Musicstream, genom att ställa frågor -och få svar. Men ni får även lov att tipsa oss om band/artister/musikgenier som ni vill att vi ska skriva om. Yttra er om era tankar, åsikter och frågor, jag lovar att vi blir tacksamma.

I alla fall, det gör ni på http://musicstream.blogg.se/fragorochsvar i form av kommentarer. Vill ni vara mer 'privata' kan ni skicka mejl till oss via [email protected]

Anton Newcombe - på svenska

The Brigan Jonestown Massacre-sångaren Anton Newcombe har nyligen avslöjat för tidningen Metro om hans nya projekt. Vad är det för projekt då? Jo, han ska göra en skiva på svenska med Oasis-basisten Andy Bell.

"Ska du sjunga på svenska?
- Ja, varför inte? Min son är halvt isländsk. Det har gjort att jag har fått upp ögonen för andra språk. Andy Bell har barn i Stockholm. Det kommet att bli bra att spela in i Sverige. Vi har pratat om det här länge men har varit upptagna.[...] Soundtrack of Our lives har en jättefin studio där vi kan vara" skriver tidningen Metro 080407.

- mahlin

Kaffe med Sleeping Beauty

image31

Sleeping Beauty är ett fem-manna band ifrån göteborgs trakten. Dom spelar härlig popmusik som kan få var och en att rysa. Torsdagen den 3 april och 4 april på pelikan teatern spelas det in en Live EP, ni får allt spana efter den när den släpps.

Ni hittar sleeping beauty på www.myspace.com/sleepingbeautyrocks

och även på deras hemsida http://www.sleepingbeautyrocks.com/

Musicstream åkte in till stan och fika, Jesper köpte en the plan singel, Dayna en Islatte och Malin kläder. Efter shoppingssuget tog slut tog vi spårvagnen mot Kåltorp där en Petter stod och vinkade oss till ett hus där en viss Fredrik bor. Det bjöds på kaffe och en visning runt hemmastudion med Freddie Mercury planscher och en docka som sjöng "we will rock you." En Plansch på Koks-Tommy fanns också.


Beskriv musiken.

 försöker spela popmusik, men lyssnar på så mycket annat att musiken kan vandra ut i andra genre.


Hur började ni?

Fredrik och Petter träffades på prao i högstadiet när dom praoade på Musikbörsen där dom testade gitarrer i ett rum där dom sedan inte fick vara eftersom inga kunder vågade gå in där. Dom fick jobba på lagret. Det gick ett år efter praon när båda gick på gymnasiet dom träffades igen på Musikmässan. Fredrik hade ett annat band vid det läget men saknade basist, det fanns inte gott om basister eftersom det var ett sånt tråkigt instrument. Petter spelade gitarr men började spela bas i banden. Inför ett 50 års kalas började Fredrik och Petter repa in låtar och till ett "mongokalas" sjöng dom schlager covers. Dom började spela in mer och mer musik. Idag är det 10 årsen Fredrik och Petter träffades för första gången.


Inspirationen?

Fredrik - "Det kommer ingen blixt ifrån klarhimmel"


Bandet har ingen särskilt inspiration, Petter skriver oftast när han är uttråkad. Alla i bandet skriver separat och arangerar låtarna tillsammans. Det blir oftast så att det är 2 låtar av 10 som dom fortsätter på, resten slänger dom. Och med slänger menar dom att, dom lägger inte dom i en låda nånstans dom slänger dom på riktigt. Så det finns inget extra matrial.

Petter - "jag är ingen ledsen sing/song writer"


Mål?

"Ingen vågar säga att dom vill tjäna så mycket pengar som möjligt"

Petter - Man ska kunna överleva.

Bandet vill absolut inte ta över världen, tillgången av band är för stor.


Vad finns det pågång?

Dom har precis spelat in en ny platta som antagligen släpps i augusti om allt går som det ska och Live Ep:n håller på och spelas som också antagligen släpps i augusti. Två videos ska också spelas in och dom hoppas på och turnera på nya skivan.


Om ni fick vara en bil vilken bil skulle det vara?

Fredrik söker på google och tar fram en bil på en Aston Martin DB femma som själva bandet är för bil. Den har stil, har klara linjer och är exklusiv.

Fredrik- "jag skulle vilja vara en Jaguar ifrån 80 talet, en engelsk grön lant bil. Sånna svarta handskar ska jag ha också.

Petter - " jag hör ihop med Aston martin bilen.


Vad har ni för relation till era fans? Har ni groupies?

Petter - "jag tror inte att vi har några groupies"

Dom har tre policyn när det gäller fans, dom svarar alltid på mejl, sms/samtal och dom är aldrig otrevliga.


En fråga riktad till Petter, Vad är ditt bästa minne med Kristian Anttila?

Han är alltid nyvaken, sover hela tiden. Men bästa minnet är när dom var i linköping och dom drog i Kristian alkohol och kristian stod och försökte komma på alla låtar som heter vill ha dig medans ett nazistgäng slogs i bakgrunden.


Hur fungerar det och spela i både SB och Kristians band?

Det går oftast bra, lyckats varva skivsläppen. Den som bokar först till spelningar får Petter.


Hur lyder Sex drugs and rock n roll i bandet?

Sex:
Petter - "Vi är pryda, vi pratar aldrig om sex"
Fredrik - "Vi vill inte veta om varandras sex liv"


Drugs:
I bandet är det mycket snus, cigg, öl. Dom älskar öl, mest folköl.
Björn dricker mycket cider. Men drogen i bandet är öl.


Rock n roll:
"Vi är gamla rockers"

Kan hända att dom tar på sen en och annan Jeans jacka.

Vi frågade också om dom brukar trasha hotellrum.
SB tillber hotelrum, det hände en gång att Fredrik bäddade sängarna för och göra det lättare för städerskan.

Om ni var tvungna och ha på er Ola Salo eller Di Levas kläder på er på scen, vems skulle ni välja?
Fredrik- Jag har en kaftan, men väljer Ola Salo.
Petter- "Ola Salo"


Om ni fick auktionera bort nåt på kroppen vad skulle det vara?

Petter- "Mitt hår, alla med lockigt hår säger alltid 'vad platt hår du har' "

Fredrik - "Min näsa, sälja den på ett kilo pris, kommer bli bra med pengar"


Tjuvåker ni?

Petter- "Så ofta jag kan"
Fredrik- "Aldrig, köper kort varje månad"


Bästa raggnings replik?
Fredrik- "Vi raggar inte vi blir uppraggade"


Första plattan?

Petter- Roxette - Look sharp

Fredrik- Queen - Greatest hits 1

Bloggleken.

Tommy körberg:

Fredrik - "Husgud"
Petter- "Han är så bort att han blir med"

Queen:
Fredrik- "Tänder"

Slagsmålsklubben:
Petter- "Glasögon"
Fredrik- "Vadå, är det ett band?"
Petter- "Dom som drar så mycket folk och spelar tvspels musik"

Hästpojken:
Fredrik- "Jag får en bild på en pojke med häst ansikte"

Spice Girls:
Petter- "Live spelningen ifrån istanbul som alla killar ville kolla på för folk sa att dom skulle klä av sig"

Robert Aschberg:
"Vi skulle vilja vara som honom"

Vi var tvungna och avsluta intervjuen eftersom en Mamma kom och hämta Fredrik och Petter för att dom skulle hämta ett piano, Fredrik visade stolt sin hemmabygda bilbana och körde den lite för oss, sedan begav vi oss hemåt i regniga göteborg. Musicstream tackar Petter och Fredrik för kaffet och den trevliga pratstunden.


Anders Göthberg

Med ett litet 'tips' från en av er läsare kollade Musicstream upp på Dagens Nyheters hemsida om det stod något angående Anders Göthbergs död.

"Broder Daniels gitarrist Anders Göthberg har avlidit, 32 år gammal.
[...]
Anders Göthberg var med redan när Broder Daniel släppte sin första skiva "Saturday night engine" 1995 och förblev bandet trogen under alla år. Fram till sin död arbetade han som datakonsult i Stockholm."


skriver DN den tredje april. Källa: http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?a=757463


Denna nyhet är ingen höjdare, vi på musicstream sörjer åt tanken att Anders är död, men hans ljuva gitarrstämmor kommer alltid finnas kvar.  Vila i frid anders!



 

BD-gitarristen död?

image28

























Det går rykten om att BD-gitarristen Anders Göthberg har tagit livet av sig. Det stod i Aftonbladet igår den 1 april att en popstjärna hoppade ifrån västerbron. Vi på Musicstream vet inte riktigt om vi ska tro på det eller om det bara är ett Aprilskämt. Döden är ingenting man ska skämta om, speciellt inte om ett pop-geni. Ingen vet säkert om det är Anders som hoppade men rykterna säger det, själva profilbeskrivningen stämmer in på BD stjärnan.
Om det nu är sant skulle vi nog sörja totalt och då betyder det verkligen slutet för Broder Daniel.

Vi vet inte riktigt vad vi ska tro, vad säger ni läsare?

Musicstream.

image29


RSS 2.0