Barbfest08

När jag kom till ungdomsgården Allé igår hade festivalgruppens crew (eller "[Kruu:]") fullt upp med att fixa och dona inför festivalen. Det var bara några få minuter kvar tills första bandet (Ultra fruit) skulle börja spela. Jag var ganska förvånad över att vara ensam VIP (fotogoraf) och tyckte att det var synd att jag inte hade någon vän med mig. Ännu mer förvånad var jag över att det var så oerhört lite folk. 

12:30 -första bandet ut - Ultra Fruit: unga killar som vet hur man spelar sitt instrument. Sångarens tandställning och härliga men samtidigt småfalska röst charmar bandet på något vis. Se och lyssna

13:10 - Barbro: Ett band bestående av fyra kvinnor som redan verkar ha hus, man och barn. Det härliga med det här bandet var att de bytte platser hela tiden, de kunde spela de flesta instrument. De använde sig av fiol, piano, gitarr, bas och ett konstigt tangentblåsinstrumment. Härliga låtar sjungna av härliga röster.

13:50 -Kapten Hurricane: Kapten Hurricane var det enda bandet jag hade sett och hört förut, det enda band jag kunde jämföra spelningen med en äldre. Vad kan jag säga? Bandet är grymt! Martin är grym! Sorgligt nog var jag den enda som fanns på plats i publiken (om ens det räknas, eftersom jag fotograferade). Publiken bekymrade ändå inte bandet. De körde igång, Martin hoppade fram och tillbaka och lekte och poserade framför kameran. Han förvånade och fyllde min kropp med glädje på samma gång som han körde igång med textrader ur "Vad ska du bli?" (Ebba Grön). Till slut hoppade Martin ner på golvet, och jag önskar att jag hade haft bättre ljusförhållanden för de bilderna hade blivit dagens bästa. När Martin stod där började det komma in folk som började dansa. Kaptenen är grym!
Kapten Hurricanes hemsida



15:10 - Blue Struck: Här hade jag gått iväg en stund till Kungsmässan för att hitta mat (vilket jag inte gjorde), så jag hörde bara en bit av sista låten. Sångaren - en tjej med oerhört stark röst. Lite bluesaktigt. Publiken verkade tycka om musiken.
Hemsida

15:50 - A good reason: När det här bandet entrade scen såg publiken ut att bli gladare och ställde sig längst fram. Och visst tyckte folk om dem, men jag undrar fortfarande: vilka tror ni att ni är?
Hemsida

16:25 - Steve and the alcoholics: Ett gulligt litet punkrocksband som även publiken verkade tycka om. Bra för att inte ha repat på 4 1/2 månader. Gullig sångare, men det finns inte så mycket att säga om bandet. Haven't we heard it all before?
Hemsida

Efter Steve and the alcoholics åkte jag hem -mina fötter krampade och Barbfest08 var faktiskt inte så kul. Hade det varit mer publik, lite bättre band, större ljusmöjligheter (eftersom de flesta bilder blev bara mörka) så kanske, ja, kanske, hade det varit något värt att gå på.

Vi tackar festivalgruppen för inbjudan.

       

mer bilder kommer kanske senare!

mahlin


Malins spalt: Sid and nancy

För någon dag sedan gjorde en av mina vänner sig besväret att lägga ett paket på posten, som skulle komma i lagom tid till min födelsedag. Idag dunsade paketet ner i brevlådan, och snart låg DVD:n Sid and Nancy i min hand. Det här är en film jag alltid har velat se, eller ja, så länge jag älskat Sex Pistols och så länge som jag vetat om att den här filmen faktiskt existerar.

Först och främst är det viktigt att veta vilka Sex Pistols är/var, vad Sid hade för roll och vem Nancy var, innan man ser den här filmen. Det här är ingen film för de ovetande. Så en snabb genomgång: Sex Pistols startade punken och är mest kända för låtarna God save the Queen och Anarchy in the UK. Sid Vicious (som såklart egentligen hette något helt annat) var bandets basist och känd som rebellen himself, dock har det alltid funnits en "mammas pojke" bakom Sid. Nancy sägs ha varit prostituerad eller groupie (beror på källor) och blev Sid's flickvän. Efter Nancy's död kom läkare fram till att Nancy var schitzofren. För att läsa mer om Nancy rekomenderar jag boken Inte som andra döttrar.

Jag har verkligen längtat efter att se den här filmen i så lång tid att mina förväntningar var skyhöga. Manusförfattaren har fått med det viktigaste runt Sid och Nancy, men tycks ha missat lite väl mycket om Sex Pistols. Sex Pistols görs till vilket band som helst, men för helvete, de är legender. Jag vet inte om det beror på manusförfattaren eller regissören, för jag tror inte att det är något fel på skådespelarna (Gary Oldman och Chloe Webb), men filmen känns inte äkta. Det känns som om det är en helt påhittad story, vilket det inte är. Och visst vet man inte om Sid faktiskt dödade Nancy, det är bara de få bevis som har tytt på det. Så varför spelar man in en sådan scen? Dessutom ser man inte Nancy's schiztofreni (hastiga humörsvängningar, värre än pms) så väl som jag hade velat. Jag antar att ni har hört Sex Pistols låtar, och ni vet att de låter skramliga på något vis och att det inte bara beror på musiken utan även sjuttiotalets ljudtekniologi. Ni som även har sett live-dvd:er eller -klipp med Sex Pistols vet vad jag pratar om. Men i den här filmen blev allting så modernt. Visst var det ingenting om datorer och tv-apparaterna var ju inte direkt Widescreens, men ska man försöka efterlikna något och fortfarande vara kvar i samma årtal får man ju faktiskt ta och tänka på småsaker som ljud, i alla fall om det handlar om musik!
Heller tror jag faktiskt inte att Johnny Rotten och de andra hatade Sid. Visst hade Sid sina heroinproblem, och visst kunde han inte spela även om han trodde det, men jag tror inte att de hatade honom så mycket som filmen får en att tro.


MOJO: What was that young Sid Like?

"Bags of fun. The sweetest nature, just a goofy, goofy kid. Nothing was sacred to Sid, everything had to be ribbed. Everything. And he was a great mimic. But then he'd have his ridiculous Dave Bowie Is God moments, where you weren't allowed to laugh at Dave Bowie "because he's God."[...]And I miss him. And tears will come to my eyes when I think about that poor sod. Oh, my God... he would be such great fun for me these days. He's someone that I know that I would always be able to go, "What have you been doing wrong lately, Sid?""
Johnny Rotten, Mojo 176 July 2008

Problemet med filmen är att den vrider till sanningen lite, den sanning som är min uppfattning (som jag har fått av böcker, musiken, live-dvd:er osv). Ändå rekomenderar jag den här filmen för er Sex Pistols-fans. Även om jag är kritisk mot den här filmen älskar jag den ändå!

Andra Sex Pistols-rekomendationer:
[DVD] The filth and the fury - a sex pistols film (directed by Julien Temple)
[Bok] The art of dying young:  vicious (Mark Paytress)
[Bok] Sex Pistols -the inside story (Fred och Judy vermorel)

Kent släpper exklusiv box





Spännade! eller hur?
Pris: 399 kr

Vad som är speciellt med den här boxen är att Kent bara har gått under namnet "Kent" från -95. Det innebär att spår från
tiden då de gick under namnen Havsänglar och Jonas & Giftet , och även b-sidor som inte är med på "B-sidor 95-00," är med den här boxen!


Källor:
http://www.kentpaus.com/blogg/kent-box-1991-2008-kents-nya-boxsamling 
http://kent.nu

På Kents hemsida kan man även hitta 360-graders bilder från en spelning i Eskilstuna. Tekniken kallas sfärsik panoramafotografering. Se bilderna här


i like it when you say you got a gun in your bag, thats so hot.




Natalie portman's shaved head heter det bandet jag tänkte tipsa om nu, ett underbart härligt gäng ifrån seattle, usa med en variation av pop och electro, alla låtar är electro inspirerade men ack så bra det är. väldigt lätta och ironiska texter, ungdomliga kärlekstexter på ett ironiskt sätt helt enkelt. tex "me and your daughter, touching my body"



/Dayna

Barbfest08

Har ni hört talas om festivalen Barbfest som kommer arrangeras i Kungsbacka Lördagen 27 september?
Inte? 

Barbfest hålls nästa helg i ungdomshuset Allé i Kungsbacka. Några av banden som ska spela är Kapten Hurricane, Barbro, Maskinoperatör, You ate my dog och Djurpark (klicka på bilden så ser du vilka band som spelar). Musicstream kommer vara på plats som fotografer och journalister hela dagen. Om du är över tretton år är du välkommen!
Tid: 12:00-00:00
Datum: 080927
Plats: Allé
Inträde: 50 kr


hemsida: http://www.myspace.com/barbfest

best wishes



Världens bästa musik. Varken mer eller mindre. Från scenen och dj-båset, från hjärta till hjärta.
 Det och snälla människor utlovas när best wishes gästar Kontiki.

Står på scen gör:
Mattias Tell & holyLisaholy

(www.myspace.com/mattiastell)
(www.myspace.com/holylisaholy)

Entré 40 kr
Hållplats: Botaniska Trädgården
Linje: 1, 2, 7, 8 & 13

11 september 19:00 får ni befinna er på kontiki i slottskogen, evangemanget är slut runt 01:00

den här stan får aldrig nog av saker som går sönder.

Killen ifrån årsta, en ny svensk succé, jag förvånas alltid över hur svenska scenen lyckas jämt hitta nya fantastiska artister. Parken är ett av det bästa jag har hört på länge, han har allt i sina låtar, allt ifrån det instrumentala till texterna, härlig, smidig röst med lite falska toner som gör att det blir ett fint paket. jag har sträcklyssnat på parken i flera dagar nu, när jag sitter vid datorn på mp3:n har han varit med mig, så läsare det här är något jag rekomenderar starkt.




ni hittar parken på; http://www.myspace.com/parken12056

/Dayna

hälften av alla mina dikter handlar om och vara död.

Navid modiri och gudarna har nu ängtligen släppt en singel ifrån kommande albumet 'Allt jag har lärt mig hitills.'
Låten heter telefonsvararen och finns och lyssna på www.navidmodiri.com. Navid och gänget har gjort en fantastisk singel, jag rekomenderar er starkt och gå in och lyssna på den. Det bästa som har gjorts på svenska musikscenen på länge enligt oss. Albumet släpps den 15 oktober, förhandbeställer du den nu, får du den signerad och hittar den i brevlådan den 15 okt.


RSS 2.0