Varning från Malin

Hejhej! Jag vill bara varna för att det kan bli lite tomt här i bloggen. Jag och Dayna har börjat skolan igen, vi båda två läser foto, och jag har förstört min dator. Nu sitter jag på min mors dator men som ni alla förstår kan jag inte använda den särskilt ofta. Förhoppningsvis kommer det nya foton och kanske en ny design här snart. Lyssna på Bloc Party's nya skiva, njut och ha det bättre än min dator!

mahlin


Intimacy

Idag släpptes Bloc partys nya platta Intimacy enbart som download och ska snart finnas och köpa i en butik nära dig.

En av dom finaste plattorna jag har hört på länge, man hör hur självsäker kele har blivit i rösten, hur självsäkra bandet har blivit som ett band, och hur dom har hittat ett nytt sound fast ändå har kvar gamla takterna. Experimentering av olika elektro sounds men ändå har dom kvar dom härliga britt gitarrerna man älskar med dom gamla plattorna. Första låten jag satte på var Zepherus, efter 15 sekunder av det elektroniska introt visste jag att skivan skulle vara fantastisk och om jag hade rätt,  plattan är helt fantastisk, man vill sätta sig med en filt på altanen, dricka te, njuta och känna musiken.

1. Ares
2. Mercury
3. Halo
4. Biko
5. Trojan Horse
6. Signs
7. One Month Off
8. Zepherus
9. Better Than Heaven
10. Ion Square
                                            

Fyra nya låtar finns och lyssna på deras myspace; http://www.myspace.com/blocparty

Lyssna och njut/ Dayna

kräftskivefestivalen.

fredag morgon kände jag peppen när sofie ringde mig (dayna) och sa att hon skulle med på festivalen, vi möttes upp med all våran onödig packning och tog oss mot centralen där en Jerry Boman väntade på oss, vi satte oss i bilen med desination rådanefors på gps:en, i bilen pumpades sigur rós, the national m.m och ju närmare vi kom, ju finare vädret blev.  När vi väl kom fram till festivalen möttes vi av två glada arrangörer som välkomnade oss med öppna armar. Vi satte upp tältet, korkade upp vinet och satte på en popsicles skiva.  

Första bandet vi hann kolla på var Shiloh, fina göteborgs killar med lika fin musik som dom ser ut. Fantastiskt mysiga pop låtar som fick kroppen och börja gunga i takt.
http://www.myspace.com/shilohband  

Jag var för upptagen med och umgås med folk så att jag inte hann se så mycket av banden. "backstage" satt jag med dom otroligt härliga killarna ifrån Jimmy Lingon innan dom gick upp på scen, vilket fint gäng! spelningen var en fartfylld och var helt enkelt en grym spelning. med sina rockiga låtar kunde man inte låta bli och dansa lite.
http://www.myspace.com/jimmylingon

 sedan hann jag se lite bonnie & clyde och mattias tell som jag fick och rodna.

Kvällen gick fort, och jerry blev dj. markus krunegård, kristian anttila, bd osv pumpade ur högtalarna och det var fart på oss fulla och dansglada människor. partybromsen kom när killen i bonnie & clyde fick för sig och breakdansa och ramlade av scenen med huvudet före, ambulans och en bruten käke var föjlden av tre broder daniel låtar på rad.

Lördagen vaknade vi alla upp bakfulla och trötta, lyssnandes till os tennisen somnade vi men lite öl fick fart i oss alla. mer band började komma och sätta upp sina tält. och klockan 18 började en poet som jag satt och lyssnade på ifrån campet.

Första bandet jag kollade på var Neuchatel, fyra låtar kördes, en härlig show och härlig publik tyvärr  var det deras sista spelning vilket jag tycker är en skandal. Alldeles för bra band för och lägga av.
http://www.myspace.com/neuchatel1

Almedal blev andra spelningen för kvällen, oj vilket drag det var på publiken. folk var fulla och galna och lika fulla var killarna i almedal. golvet skakade och dansen blev allt mer agressiv.
http://www.myspace.com/almedal

Sista spelningen för kvällen blev lindome och kållereds killarna Samtidigt Som, närmare en av dom bästa spelningarna på länge. publiken var galna, baseballträn fanns till hands och dansen var inte och leka med.
http://www.myspace.com/samtidigtsomgbg 

det blev sedan 90-tals dj och eftersom medelåldern för festivalen låg på 23 ungefär kändes det som mellanstadiedisco för dom flesta där. folket blev som galna och dansade 4 timmar utan break. själv drev jag mest runt, satt vid brasan tog en öl med almedal sångarn adam, satt med killarna ifrån samtidigt som medans alla andra var tråkiga och gick och la sig. planen var ju och leka kurragömma kvart i 5 men vi blev också tråkiga och alla gick och la sig.

Tack till arrangörerna för kräftisen och för en underbar och härlig helg, vi syns nästa år igen!


Dial m for murder

Jag skulle vilja beskriva Dial m for murder som ett tvåmannaband med en elektronisk trummis. Det är nämligen David och Andy som är Dial m sen ett halvår tillbaka.


Själv beskriver killarna sin musik som passionerad och taktinspirerad. Inspirationen kommer från känslor, beroende på hur de mår och låtarna skrivs oftast om nätterna eller på fyllan. Men hur går det till när låtarna görs? Båda två skriver text och musik. Andy berättar att han brukar spela in melodier på mobiltelefonen. David brukar däremot leka med trummaskinen och dricka öl. Sist tar man an sången. För David brukar en låt bli klar från början till slut på sju timmar.


Andy är en smal kille med kort hår och tajta stuprörsjeans, skjorta, från Norrland. David är från andra sidan Sverige; Halmstad. Ändå lyckades de träffa varandra förra sommaren. Då började de prata om att de skulle ha ett band ihop, men snacket blev inte verklighet förrän i december samma år.


När vi frågar killarna varför de låter som de låter, svarar de att det blir bara som det blir. De ville inte försöka likna någon annan. De ville inte bli stämplade. En trummis vill de heller inte ha; de tar för mycket plats. Dessutom är de inte i behov av ljudet från riktiga trummor.


En av musicstreams höjdpunkts-frågor är nog den där frågan om hur det är med sex, drugs and rock n roll i banden. Det är inte alla som har velat svara särskiljt ingående, men Andy och Daniel svarar direkt. De anser dock att de är töntiga, skojar lite om att de har riktigt många tjejer efter sig. Drogerna är cigaretterna. När killarna nu har blivit lite uppvärmda ville vi såklart fråga om vilken raggningsreplik de anser sig vara bäst. David och Andy skrattar och blir helt plötsligt ganska perversa, men Andy tar sig i kragen och berättar att han har flickvän. Svaret blev "att vara trevliga".


Med mottot "nästa Jc-bandet!" ser framtiden för Dial m ganska bra ut. Dagen efter intervjun skulle de iväg på en festival i Norge. Snart ska de även släppa en singel och ut på turné i Tyskland. Antagligen ska det också bli en skiva, den får ni kolla efter!


Dial m for murder hade aldrig stått på svensk scen innan de uppträdde på Rotundan i Halmstad, vilket var någon timma efter intervjun. När Davids mobil ringer går han iväg för att ta samtalet och Andy får svara på hur stora de vill bli. Sverige eller världen? För honom spelar det ingen roll, men på grund av de tidigare frågorna inser vi att bandet är större utomlands än i Sverige, trots att det är ett svenskt band (dock bosatta i Oslo). Bandet ligger nämligen på ett tyskt skivbolag som hjälper till att fixa spelningar.


Bandet fick tyvärr ganska bråttom när David kom tillbaka efter telefonsamtalet. Men de fick snabbt delta i vår blogglek och göra ett självporträtt. Fast de valde att måla varandra.




Blogglek


Britney Spears?

"White trask, osmaklig"


Jim m?

"Paris, hår!"


Håkan Hellström?

"Göteborg" "Sjömanskostym"


The Beatles?

"Stiliga." "Gillar dom"


Morrisey?

"Smiths, ångest, england. Manchester"


Per Gessle?

"Halmstad"


Paris Hilton?

"Lång, ful"


Efter bloggleken var killarna tvungna att sticka iväg för att byta om; de skulle ju vara fina på deras första spelning i Sverige. En timma senare var det dags. Då antog dem Rotundans scen. Jag vet inte hur man riktigt ska beskriva Dial m's musik. Kanske kan man beskriva den med rytm och takt, för det är vad den är. Musiken är ju som tidigare nämnt inspirerad av takter, och därmed är det vad den är uppbyggd på. Jag gillar att de bara är två, för i många fall kan uppmärksamheten riktas allt för mycket mot sångaren som för det mesta också brukar vara gitarristen. Nu är det ju som så att David både sjunger och spelar gitarr, men även om budskapet ur texten går fram tar han inte all uppmärksamhet. Dial m for murder är ett stilrent tvåmannaband helt enkelt.
                                               


Kulturkalaset 2008

Jaha, då är snart kalaset slut. Det har tagits bilder på Miss Li, Kusowsky, Moneybrother, Butterfly Imp, Takida, Backyard Babies och Timo Räisänen. Får tyvärr beklaga att det inte blir några bilder på Salem al Fakir. Bilderna på Kusowsky kommer heller inte läggas upp här eftersom det var dåligt ljus på Brew House.

Miss Li
Tisdg 12 augusti. Foto: Malin Nilsson

     

Moneybrother
Tisdag 12 augusti. Foto: Malin Nilsson

    



Butterfly Imp
Tosdag 14 augusti. Foto: Malin Nilsson

     




Takida
Torsdag 14 augusti: Foto: Malin Nilsson

    



Backyard Babies

Torsdag 14 augusti. Foto: Malin Nilsson

     



Timo Räisänen
Fredag 15 augusti. Foto: Malin Nilsson

    


Resten av bilderna kommer ni snart kunna se på min egen fotoblogg, Kamerakropp. I veckan blir det även en intervju med Butterfly Imp!

- Malin

Kulturkalaset 2008

Ja, igår öppnade Kulturkalaset och jag var på plats som fotograf. Det blev bilder på Miss Li, Kusowsky och Moneybrother. På grund av lite fel inställningar blev Miss Li för ljus på bilderna, har dock kunnat rädda de allra bästa, och bilderna på Kusowsky var väldigt mörka eftersom det var inomhus och jag fick inte stå så nära som jag önskat. Bilderna på Moneybrother blev väldigt lyckade och jag är jättenöjd! Jag lyssnade inte klart på alla artister/band eftersom jag var tvungen att ta mig från plats till plats, så ni får nöja er med bara bilder helt enkelt. Imorgon blir det även bilder på Takida och Backyard Babies (woho, Dregen!), på Fredag blir det självaste Timo Räisänen och på Lördag antagligen Salem al Fakir. Jag lägger inte upp några bilder idag, det får bli i slutet av hela Kulturkalaset.
Hoppas ni följer Kulturkalaset hela veckan, fy skäms på er om ni missade Moneybrother igår!
Och ännu mer skäms på er om ni missar Backyard Babies och Timo (som för mig är de allra största under kalaset). Vill ni ha lite skratt istället bör ni kolla in komikerna vid Bometälter på Fredag mellan 19:00-22:30, där bland annat Magnus Betnér bjuder på sig själv. Det är värt att se. Sen borde ni se om ni ser en DJ från Stockholms-området vid Bungy Bouncer, han är nämligen antagligen en del av Tasty. Peter Siepen kommer vara DJ under de discon som pågår varje kväll under veckan, för åldrarna 15-20 år.

Aja, bilderna får ni i slutet i alla fall. Njut av kalaset!

/Mahlin

Till BD-fans

Ville bara tipsa om att man just nu kan lyssna på en två-timmars intervju med Broder Daniel på p3!

Hold on to your dreams

Way out west. Klockan är 11:12 och jag vet fortfarande inte om jag ska skratta eller gråta. Gårdagen, då Broder Daniel antog scen för absolut sista gången, var helt fantastisk. Jag och så oerhört många andra fans köade framför Flamingoscenen hela dagen. Vid staketen satt flickor med tuperade hår, stjärnor under ögonen och iklädda BD-tröjor.


Att man stod framför scenen hela dagen gjorde att man fick se Christian Kjellvander -som det var lite stelt bland publiken med pga majoriteten var längtande BD-fans. Vid fyra-tiden började Mando Diao som satte fart på sina fans - även om det fortfarande fanns vi som inte kan deras låtar över huvudet taget. Sen, äntligen, kom ett bra band. Franz Ferdinand antog scenen vid sextiden och jag måste erkänna att jag inte hade höga förväntningar om detta brittiska band. Men Franz satte igång publiken så att benen brände! Man hoppades fram och tillbaka, till höger och vänster och riskerade att bli ihjäl- trängd och -trampad. Halv nio började Nick Caves band Grinderman som gick hem framförallt hos männen.


En timma och tio minuters väntan kvar. Dagen hade ändå gått hyfsat snabbt. Jag skulle kunna fortsätta skriva som om jag skrev för en tidning, men det vore så oerhört okänsligt för något som man knappt kan beskriva. Efter att Grinderman lämnat scenen var det fortfarande trängsel, och den blev värre och värre. Till slut kändes det som om man inte kunde andas. "Om vi dör nu så dör vi lyckligt" sa vi till varandra emellanåt. Tiden gick och längtan blev större och större och bara en sådan sak som att se BD:s logga kunde få folk att gråta. Fansen var nervösa och ivriga. Tyvärr blev trängseln så pass jobbig att vi var tvungna att gå längre bak. Längst fram var trängseln så outhärdlig. Broder Daniel antog scen, publiken skrek, folk blev galna när Henrik började sjunga låten Middleclass. Medan pojkar och flickor bröt ihop runt om mig visste jag inte hur jag skulle reagera. Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta, jag var helt mållös och är fortfarande.


Var det att BD spelade äldre låtar som gjorde spelningen speciell? Nja. Det var makten de hade över hela publiken, hur Henrik kallade oss alla för hans barn och hur de påminde oss om Anders. "Anders sover för alltid" sa Henrik innan han framförde den nya låten "Hold on to your dreams", däremellan har hela publiken skrikit "Anders" och klappat händerna i takt för att hylla gitarristen.

Som avslut fick vi höra Henrik framföra "No time for us" akustiskt, en låt som berörde hela publiken. Vi kommer aldrig få se Broder Daniel på scen igen. Broder Daniel kommer däremot alltid vara hyllade och vi kommer att minnas dem som poplegender, det är jag säker på.



"Glöm inte att BD aldrig kan dö, även om vi inte spelar ihop"

-Mahlin




LÄNKAR

http://www.aftonbladet.se/nojesliv/festivalsommar2008/article3062593.ab 
http://www.aftonbladet.se/nojesliv/festivalsommar2008/article3063547.ab
http://www.rockfoto.nu/artists/Broder%20Daniel/gig/20080808/7451/photos
http://www.expressen.se/noje/1.1258348/ett-vardigt-avsked
http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=497&a=437523
http://gptv.gp.se/player/play/54118

Eftersom vi inte själva fick gå in med systemkameror hänvisar vi till Rockfoto!



 


RSS 2.0