kom och invig kalejda!

Hej gott folk!

vi vill bara säga att ikväll fredagen den 23 maj så inviger Kalejda sina nya lokaler på Andralånggatan 20.´
20:00 börjar det med göteborgsbandet Kapten hurricane.

ses!

Till er tjuvlyssnare

Ja, nu är ingen annan än göteborgaren Kristian Anttila verkligen på g! Skivan släpps ju inte förrän om några veckor, men vill man smyglyssna kan man alltid klicka här!

-malin

Alla bör hylla svensk popmusik!

Jag och Dayna fick i svenskauppgift att skriva varsitt tal. Idag var det redovisning för detta. Många valde att ha känslofyllda, sorgliga tal -antingen skrivna till någon som nyss gått bort, eller sin bästa vän. Men jag valde att skriva ett hyllningstal till svensk popmusik. Att hylla musiken är något alla bör göra. Här kan ni läsa talet.


"Tack för tårarna på kinderna. De toner som vidrör ens trumhinna när ett plektrum slår an ett par strängar, de naiva melodierna och de poetiska texterna som tränger sig in på varenda kevlarsjäl, får en att hamna i extas.  Det har varit oundvikligt de senaste åren att se ögon tåras och läppar le. På konserter har jag varit en av många som har blivit av med all energi genom att hoppa och trängas för att få stå längst fram. Då har kravallstaket inte spelat någon roll. Jag har svårt att tro att det finns någon annan musikgenre med så stor genomslagskraft. Det är helt otroligt hur uppsnärjd man kan bli av en tre minuters lång poplåt.




 Jag minns förra sommaren då jag och en vän (med en bil) satt på gräset som växte i takt med himlen, och vi spelade låtar som "Underground" och "Svenska hjärtan". Sommaren innan hade vi lirat "The Haters" från sommarens början till slut, och inte för att på något vis svika en musiker som Thåström, men den här sommaren var  speciell. För vad är bättre än den röst som får hela Liseberg att röra på fötterna, svänga på höfterna? Vad är bättre än en nersläckt natt i Hagnesta Hill med Jocke Bergs sentimentala röst, vibrerande ut ur stereons högtalare?


Så vad vore popgenerationen utan melodierna som får oss att svänga på höfterna? Vad vore musiken utan våra sönderfärgade hår och stjärnor fästa under ögonen? Vad vore armarna utan de ord vi ristat in? Vad vore Göteborg utan Håkan Hellström? Vad vore Broder Daniel utan Henrik? Och vad vore Hästpojken utan hästen? Men framförallt, vad vore vår generation utan popmusiken?


Ge mig något som känns. Ge mig något som bränns. Ni är inte skyldig mig någonting, ni behöver varken ge mig pengar eller sprit. Men ge mig åtminstone musik.

Det är så jag säger det till dig; musik non stop till slut."




-malin


blev mest klämd mellan bibeln och min porr.

I Musicstreams allra tidigaste dar hade vi en intervju med Kristian Anttila. Denna ägde rum i Kristians studio i Mars och förhoppningsvis har ni redan läst den artikeln. Vid den här tiden trodde Kristian att hans nya album skulle försenas rejält. Vid det laget trodde han att den inte skulle släppas förrän i Augusti, men då visste han inte att han hade helt fel! Enligt hans hemsida släpps skivan "Lilla Napoleon" redan den 11 Juni. Så länge kan ni kolla in hans nya video, till låten Smutser!



Meddelande ifrån Hundarnas Dancing Crew

image42

Vi är ett nystartat Dancing crew. som dansar. vi dansar framförallt till Hundarna, http://www.msplinks.com/MDFodHRwOi8vd3d3Lm15c3BhY2UuY29tL2h1bmRhcm5h.

vi ska dansa dem upp i det blå.

Alla borde hjälpa oss! Hundarna är ett grymt bra band.

/Hundarnas Dancing Crew

Lite slött..

...har det kanske varit på senare tid på Musicstream.
Varför?  En av anledningarna är att jag inte har haft internet eftersom jag har flyttat ut på landet. Då kan man inte blogga, det förstår vi allihop. (Och mina grannar lyssnar enbart på dunk dunk.)

Och hur är det med Kapten Hurricane intervjun?
Vår intervju med Kapten Hurricane blev vår första video-intervju. Det innebär att den måste redigeras lite för att kunna komma upp här. Redigering gör vi i skolan - det är där programmen finns. Men något vi allihop också förstår är att det är ganska omöjligt att redigera en film när datorerna krashar hela tiden. Sen har vi lite annat att redigera inom film för tillfället. Men den ska komma upp så fort som möjligt!

Så länge får ni se en bild på den omtalande skon.  Den har blivit signerad av Daniel Gilbert (två gånger), Kristian Anttila, Lasse Lindh, Håkan Hellström, Häst-Martin och Poplars. Dessutom luktade Martin på den (men jag tror inte att den luktade så gott).


-malin

image41

young folks

För er som inte har hört den fantastiska covern på Peter bjorn och johns, young folks med The kooks och Simon Wilcox så har ni allt gått miste om nåt, men här kommer en video på den.


RSS 2.0