En dag med Kristian Anttila

image7



" Mitt liv är en ocean av fritid och min fritid är musik"


Måndagen den 3 mars åkte vi mot Frihamnen där vi möttes av en haltande Kristian och en alarm farbror. Vi samlades på golvet bland poplars gamla broder daniel-trummor och mängder med intressanta instrument, hade allsång till Hästpojken och fick hjälp med ett skolarbete. Senare på dagen satte vi oss i studion och lyssnade på låtar ifrån kommande albumet och engelska versionen av 'Vill ha dig'. Det vi fick höra ifrån kommande albumet var fenomenalt bra, typisk Kristian med en gnutta råhet.

Kristian var tvungen och åka på interjuv, cyklades med sin brutna tå tog vi farväl.


"Jag kan inte tänka mig någon som inte vill bli popartist."


Kristian har alltid varit musikintresserad ända sen unga dar. Vid 12-13 års åldern lyssnade han på hårdrock, men hårdrocken ändrades snabbt till death metal. Pop:en kom in i Kristans liv när han var 15-17 år tillsammans med rocken. I samma ålder som hårdrocken kom in i kristians liv började han spela elgitarr. Han fortsatte och vågade ta det stora klivet in i musikbranschen. Att vara popartist har alltid varit en dröm för honom sen barnsben, det har alltid lockat honom.


I Kristians texter låter han sin fantasi skena iväg men samtidigt är mycket verklighet. Han utgår alltid från sig själv men allting behöver inte vara sant.


Vi frågade Kristian hur den nya skivan kommer låta; han skrattar och säger att det kommer låta som Kristian. Skillnaden är att han inte rimmar lika mycket i texterna längre, som har blivit råare och flummigare.


I framtiden vill Kristian fortsätta med musik. Efter skivsläppet hoppas han på en stor turné, "och så ska det göras musikvideos också". Han har redan börjat på sin fjärde skiva.


När vi ställde frågan vilken favoritlåt han har av sina egna, svarade han att det alltid är den senaste och fräschaste som är favoriten. Han kan inte avgöra att något är bättre än något annat. Efter varje låt han gör ser han alltid framåt.


Skivan är försenad och släpps förmodligen till hösten och inte i April som den skulle ha gjort.


Kommentarer
Postat av: Sophia

åh kristian är fin

2008-03-08 @ 02:41:20
URL: http://dustbirds.blogg.se
Postat av: Sophia

fin blogg ni har förresten

2008-03-08 @ 02:41:46
URL: http://dustbirds.blogg.se
Postat av: anna

Håller med sophia, kristian är fin o tack för en grym musikblogg :DD

2008-03-12 @ 21:39:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0